Znanja in Izkušnje

Ključ do želene zaposlitve

Vaša znanja in izkušnje so ključ do želene zaposlitve. To je tisto kar zanima delodajalca. Lahko imate več fakultet, vendar če nimate izkušenj boste težko nekoga prepričali, da teoretična znanja s fakultet zadostujejo za delovno mesto za katerega se potegujete.

Znanja pridobivate tako, da se ne nehate učiti, ko zaključite izobraževanje, ampak z učenjem nadaljujete. Učenje ni samo obiskovanje šole ali tečaja. Učenje je tudi branje knjig, člankov in drugega gradiva. Učenje je tudi brskanje po spletu, programiranje na računalniku, gledanje televizije in še marsikaj. Zavedati se morate, da gre svet in z njim znanost, tehnika in način življenja, naprej. Slediti je treba razvoju in dogodkom, biti na tekočem s problematiko na svojem področju in vedeti kako se lotiti konkretnih izzivov in problemov.

Do izkušen pa pridete le z delom. Delo je lahko tisto v službi pri delodajalcu ali pa doma. Pri vsakem delu se spopadate s problemi. Z reševanjem problemov pridobivate izkušnje, ki vam kasneje koristijo. Zaradi tega velja na začetku kariere sprejeti tudi kakšno deli, ki ni ravno po vašem okusu. Pri vsakem delu se boste nečesa naučili. Te izkušnje vam bodo prav prišle pri naslednjih korakih do boljše službe.

Ključ do sanjske službe je v tem, da ste na določenem področju najboljši. Najboljši pa boste samo, če boste to področje odlično poznali. Za to pa je potreben čas. Čas, ko se spoznavate s problematiko, iščete rešitve, delate na sorodnih problemih in se učite. Če vas nekaj veseli, potem boste veliko prostega časa namenili temu delu. Ko boste z delom pridobivali znanja in izkušnje, boste tudi spoznavali druge ljudi, ki imajo enake ali podobne konjičke in lažje boste našli delodajalca, ki ponuja zaposlitev ravno za delo, ki ga sami iščete.